Kaffe på Torö

Datum 14 maj, 2016

Skrev

Kafffe på Torö
Hanna Hernvall har sina rötter på Torö, det är här hon har växt upp och gått i skolan. Under många år har hon sommarjobbat på restaurangen på Ankarudden och det har alltid funnits en dröm att få driva Restaurang Sjöboden själv. För henne var det ett självklart val att gå Stockholms Internationella Restaurangskola och få lära sig så mycket om möjligt om både mat och dryck. Hon har trotts sin unga ålder hunnit skaffa sig mycket erfarenhet inom restaurang- och kockyrket. Efter studenten begav hon sig till London för att under ca 6 månader arbeta på Bread Street Kitchen, en av Gordon Ramseys restauranger. Hon har jobbat som både kock, kallskänka, souchef och kökschef på olika restauranger i Stockholm.

Frida Hernvall-Stampe har sedan barnsben tillbringat sommrarna på Torö och flyttade 1990 hit på heltid. Hon driver idag Herrhamra Hästliv på gården några hundra meter ifrån Ankarudden. Hennes syster har i många år drivit restaurangverksamhet i Stockholm där Frida länge hjälp till med både servering och catering. Familjen Stampe består av mångfacetterade entreprenörer, och Frida är en av dem som binner för att göra Torö till en levande ö med många roliga verksamheter för alla åldrar.

Hanna och Fridas förhoppning är att få Restaurang Sjöboden Torö till inte bara en restaurang utan även en samlingsplats för öns fastboende och sommargäster.

En plats där man möts under enklare former men där bra kvalitet och finess på det vi serverar alltid står i fokus.